Goud gebruiken in uw ontwerp en drukwerk

Goud gebruiken in uw ontwerp en drukwerk

Goud is een echte blikvanger en wordt vaak gebruikt in reclamedrukwerk om het een chiquere uitstraling te geven of meer te laten opvallen.
Goud is een verzamelnaam voor verschillende kleurtinten. Je kan daarom goud ook op verschillende manieren gebruiken op uw print- of drukwerk.

Goud in CMYK (Full Colour)

Als uw ontwerp moet worden afgedrukt in proceskleuren cyaan, magenta, yellow en key (CMYK) dan kunt u een goudkleur benaderen met 1 van deze kleurcodes:

Goud in PMS (Pantone Matching System)

Al wilt u een mooie metallic gouden kleur, dan raden we aan om voor een PMS kleur te gaan. PMS staat voor Pantone Matching System en zijn inkten die worden gebruikt als er een specifieke kleur moet worden aangehouden. (Bij Full Colour kunnen kleuren altijd iets afwijken)

De PMS-code van goud is 871C.  Zilver (PMS 877C) en Brons (876C) zijn ook mogelijk te maken met PMS kleuren. Kom gerust even langs om een kijkje te nemen in onze kleurenwaaier.

Goud in foliedruk

Om een echt glanzend goud effect te krijgen op uw drukwerk raden we foliedruk aan. Onder druk en warmte wordt de gouden folie op het papier gedrukt.
Omdat de speciale folie licht in het papier wordt geperst, wordt het effect ook voelbaar.

Brons, zilver en rood zijn ook mogelijk met foliedruk.

Heeft u vragen of interesse? Bel ons via 0229 – 277 200 of

Het is ook mogelijk om ander materiaal te kiezen:

Foto op Dibond
Foto op HD-Metaal
Foto op Hout